Profiel

Voornaam

Annette

Achternaam

Verhoeven-Surquin

Reiki graad

Master

Lidmaatschap

Aanbevolen Opleider

Telefoonnummer

06-38190320

E-mailadres

annette@reiki-bhisajya.nl

Woonplaats

Hoogland

Provincie

Utrecht

Informatie

Mijn naam is Annette Verhoeven en in 1998 heb ik Reiki BhiSajya in Hoogland opgericht.

Sinds 2002 ben ik actief als ReikiMaster en heb inmiddels veel mensen mogen opleiden in dit mooie ambacht.

Voor mij is Reiki een waardevolle complementaire methode naast de reguliere gezondheidszorg. De innerlijke rust, de ontgiftende werking, de activatie van het zelf herstellend vermogen, het inzicht of de acceptatie van de minder fijne aspecten in het leven zijn enorm heilzaam.

Als specialisatie heb ik een aanvullende opleiding gevolgd als reikitherapeut in de gezondheidszorg. Deze opleiding is gericht op het werken in ziekenhuizen en het bevorderen van de samenwerking met de reguliere geneeskunde.

Om mijn kennis te verbreden heb ik naast mijn Reikiopleiding trainingen gevolgd in mediumschap en spirituele ontwikkeling bij docenten (o.a. Brenda Lawrence) van het Arthur Findlay College in Stansted (Essex).

Daarnaast volgde ik een training bij Walter Lübeck, de bekende Duitse Reikimaster die veel boeken over de verschillende reikivormen en hun toepassingen heeft geschreven. Zijn vroegere boeken zijn prima en bevatten veel goede informatie. De training in zijn eigen vorm (Rainbow Reiki) was voor mij vooral een bevestiging dat ik les wil blijven geven in de meest oorspronkelijke vorm (volgens Mikao Usui) en niet mee wil gaan in de vele aangepaste vormen van Reiki die er momenteel zijn. Rainbow Reiki had voor mij geen toegevoegde waarde.

Wel heb ik veel geleerd tijdens de trainingen door de Tibetaanse Lama Tulku Lobsang (een boeddhistisch monnik en arts uit Oost-Tibet). Deze lessen waren heel waardevol in het leren begrijpen van energie en het nut van het goed met je benen op de grond staan. Ook was het leuk om naast zijn serieuze lessen ook het belang van aardse humor te leren kennen. De balans tussen spiritualiteit en het leven op aarde is voor veel mensen een lastige zoektocht en deze lessen zijn een verademing geweest door de uitleg van de eenvoud ervan.

Momenteel ben ik actief in de kwaliteitscommissie van de Vereniging Cirkel. Ons doel is om iedereen aan te moedigen kwalitatief hoogwaardige opleidingen te geven.

We hebben hiervoor meetbare ijkpunten gebruikt waar een opleiding minimaal aan zou moet voldoen. De punten zijn opgesteld in de Verklaring van Kwaliteit die kan worden ondertekend als je als Master aan deze eisen voldoet. Hiermee geef je een garantie aan de leerlingen én aan de vereniging waardoor je als Aanbevolen Opleider op de openbare kant van de website vermeld kan worden.

Samen met de Vereniging hopen we dat steeds meer lesgevende Masters de Verklaring gaan ondertekenen en zo laten zien dat zij de kwaliteit van een opleiding hoog in het vaandel hebben.

De eerste geaccepteerde leden staan inmiddels op de site vermeld en de volgende lichting is onderweg. We hebben een goede stap gezet waar ik heel erg blij mee ben!

Hartelijke groet,

Annette

Website

http://www.reikipraktijkbhisajya.nl