Reiki en medicijnen

Reiki en voorschriften van reguliere artsen

Reiki en de reguliere gezondheidszorg

De laatste tijd bereiken ons wat berichten over de werkwijze van instituten waar tijdens een Reikitraining bijvoorbeeld wordt geadviseerd om direct te stoppen met alle medicijnen die door artsen zijn voorgeschreven. Ook horen we over grote groepen cursisten die al hun trauma’s verplicht moeten uiten en dat dit absoluut nodig zou zijn tijdens een cursus.

Dit betreft een aantal vrij grote instellingen die zich presenteren als ‘zeer professioneel’ en aangeven de enige échte Reiki te onderwijzen.

Dit zijn adviezen waar wij als vereniging absoluut niet achter staan, we mogen ons nooit mengen in medische voorschriften en moeten onze cliënten hiervan ook op de hoogte stellen.

Reiki is een aanvullende (complementaire) geneeswijze gericht op ontspanning, ontgifting, herstel van het zelf genezend vermogen of juist op acceptatie. Als vereniging willen we alle leden adviseren zo professioneel mogelijk te werken om op die manier de naam van Reiki hoog te houden.

Een professionele houding

Het is belangrijk om ons te houden aan ons beroepsgeheim, nooit diagnoses te stellen, cliënten bij twijfel altijd door te sturen naar een arts en ons absoluut nooit te bemoeien met medische adviezen. Ook is het goed onze cursisten hiervan op de hoogte te stellen.

 

Gerelateerde artikelen

Evenementen