De voorbereiding:

Oude glorie werd uit de kast gehaald. Zoals mijn vorige cursus ruimte. Ooit werd onze binnen garage gebruikt als cursusruimte. Gordijnen voor de kanteldeur hangen, de houten behandeltafels, die ooit door een timmerman oerdegelijk gemaakt zijn weer in gebruik. Een tafel voor de koffie, thee water en iets lekkers. Dezelfde avond  staat de auto weer in de garage. Verder had ik nog twee getypte recepten liggen van mijn Reikimaster Riekje Moraal. Haar man bakte in 1991 toen ik Reiki 1 deed altijd spoorkoek en haverkoek. Een simpel en makkelijk recept en daar hou ik van.

De dag zelf:

Jelle (mijn man) en ik hadden in de energie gezet dat we om 10.30 uur alles klaar zouden hebben. En in de reiki energie ging alles vlot en zaten wij zelf, je raad het al,  om 10.30uur aan de koffie.
Langzaam kwamen uit alle uithoeken van het land de reikicollega’s binnen stromen. Er waren 22 aanmeldingen een meestergetal.
Na de openingscirkel kon ieder zijn eigen pad bewandelen. We lieten het ontstaan in de energie van Reiki. Er vonden mooie gesprekken plaats en er mocht veel heling plaatsvinden.
Ook werden er mooie inzichten verkregen door het lopen van het Labyrint in de bostuin. Daarna konden de inzichten en/of de vragen die men nog had gedeeld worden op de energetische plek met een talkingstone.