REIKI LEREN

De onbegrensde levensenergie

Reiki is voor iedereen

Iedereen kan Reiki leren. Wil je meer weten, neem dan contact op met één van onze Masters.

Bekijk onze leden

Reiki leren

Eén van de bekendste auteurs van boeken over Reiki is Frank Arjava Petter. Begonnen als “westerse” Reiki master ging hij zich steeds verder interesseren voor de geschiedenis van Reiki. Mede doordat hij zelf in Japan gewoond heeft en de taal begon te spreken, werd zijn drang naar het uitzoeken van de originaliteit van Reiki sterker en sterker.

Van zijn hand zijn de bekende Reiki boeken:

– Het oorspronkelijke handboek van Mikao Usui
– De Reiki technieken van dr. Hayashi
– Een heldere kijk op Reiki
– Het Reiki vuur

Het laatste boek van Frank Arjava Petter “Dit is Reiki” is in eigen beheer uitgebracht door Reiki Vereniging CIRKEL en  belooft niet te weinig. Voor het eerst is in dit boek alle kennis over de oorsprong en de geschiedenis van de traditionele Reiki gebundeld. Bedoeld als referentiehandboek voor leraren en opleiders, is het tegelijk een uitgebreide en op de praktijk gerichte inleiding.

Reiki-behandelaar worden

In principe kan iedereen Reiki leren en behandelaar worden er is geen vooropleiding voor nodig. Als je Reiki wil leren ga dan op zoek naar een Reiki Master die bij je past. Ga naar verschillende Master om inlichtingen een intakegesprek is erg belangrijk. Tijdens het gesprek zal je bij jezelf merken of je je bij deze Master thuis en vertrouwd voelt dat is erg belangrijk. De Reiki master kan je een behandeling geven om je te laten voelen hoe het is om Reiki te ontvangen.

 

Na de 2-daagse cursus Reiki 1 ga je jezelf behandelen om vertrouwd te raken met Reiki en om de Reiki energie te voelen. Je kan dan een familielid of vriend gaan behandelen belangrijk is dat je vertrouwd raakt met de Reiki energie, er zullen dan best vragen komen een goede Master zal deze als het nodig is altijd beantwoorden. Na een maand heb je een afspraak gepland voor een terugkomdag bij je Master. Deze dag wordt gebruikt om al je vragen te beantwoorden en belangrijk is dat je de ervaringen kunt delen met je Master.
Na deze terugkom-dag zou je de behandelingen verder uit kunnen breiden naar andere mensen als je je vertrouwt genoeg voelt om dit te doen. Je Reiki Master zal er altijd voor je zijn als je vragen hebt, hij is verantwoordelijk voor je verdere begeleiding.

Cursussen, trainingen & opleidingen

Reiki (Aspirant) Master worden

Ook hier geld dat je het beste een Master kunt zoeken die bij jou past, maak gebruik van een intakegesprek zodat je ook hier kan beoordelen of dit de juiste master is. Om aspirant Reiki Master te worden gaat er wel een traject aan vooraf. Zo heb je wel een vooropleiding nodig. Je dient in het bezit te zijn van een geldig Certificaat van Reiki 1 en Reiki 2.

Om ervaring op te doen zit er een jaar tussen het behalen van Reiki 2 en de opleiding van Aspirant Reiki Master. Maak een verslag van de behandelingen die je hebt gedaan en lever die in bij je Master.

Na de 1-daagse cursus waarin je extra gereedschap wordt aangereikt kun je bepalen of je door wil gaan naar de volledige Masteropleiding. De cursus Aspirant master kun je zien als een tussen stap naar de Masteropleiding. Als Aspirant Master ga je van de behandelingen die je doet een verslag maken ter voorbereiding op je Master opleiding. Je doet veel ervaring op tijden de behandelingen en de stage bij je Master op deze manier wordt je klaar gestoomt voor de volgende stap.

Mogelijkheden tot inwijding

Trainingen en opleidingen

Momenteel is er nog geen data beschikbaar