AGENDA

Activiteiten

Samenkomsten

Enkele malen per jaar organiseerd de vereniging meetings, vergadering en andere bijeenkomsten.

Zet ze in je agenda!

Alle evenementen

Hunebedexcursie 3.0

Deze excursie brengt oeroude Drentse geschiedenis met haar rituelen terug in een bijzondere ervaring naar het heden.

​Over de hele wereld staan megalithische bouwwerken in allerlei formaten, formaties, vormen en op speciale plaatsen waar menigeen een bijzondere sfeer waarneemt. Deze prachtige sites worden jaarlijkse door miljoenen mensen bezocht, niet alleen om zich onder te laten dompelen in de oude geschiedenis, maar ook om de plek zelf te ervaren omdat het vaak rituele plekken zijn waar nog een soort van ‘magie’ heerst.

 Er zijn dan ook vele ervaringsverhalen van mensen die bijzondere krachten/ energieën ervaren en soms ook persoonlijk merken dat de rituele plek iets met hun heeft gedaan op welk niveau dan ook.

 Elke land heeft wel een dergelijke oeroude ‘magische’ plek. Ons eigen land kent gelukkig ook nog tientallen megalithische sites met haar indrukwekkende hunebedden.

​Wat mij betreft zijn onze hunebedden geen zielige hoopjes stenen of vergane glorie’. In tegendeel, het zijn ´magische’ plekken waar oeroude geschiedenis en krachten ons in het heden iets kunnen bieden.

 De meeste mensen zijn zich er niet van bewust en als je het niet weet dan is de kans dat je op bewust niveau iets gaat ervaren gering. Het grootste geheim zijn namelijk de stenen van de hunebedden zelf. En in combinatie met de vorm en ondergrondse waterstromen wordt de kracht ervan versterkt.

​Tijdens de hunebedexcursie wordt de oeroude geschiedenis in verbinding gebracht met het heden. Na wat geschiedenis, verhalen en nieuwe inzichten verteld te hebben, gaan de deelnemers vooral ervaren. De hunebedden D50, D51, D34 en D36/D37lenen zich daar uitstekend voor. Via muziek, geleide meditatie, wichelroede lopen, aarden en verbinden kunnen de deelnemers dingen ervaren op verschillende niveaus. En wat bijzonder is, in juni en juli 2022 heeft er na ruim 40 jaar weer eens een nieuwe opgraving plaatsgevonden bij hunebed D34 onder leiding van Prof. Dr. Daan Raemaekers (Hoogleraar Archeologie van Noordwest-Europa; directeur van het Groninger Instituut voor Archeologie).

 De reacties van de deelnemers van de hunebedexcursie zijn ongekend en het animo neemt sterk toe. Sinds januari 2020 organiseer ik deze excursie maar sinds april 2022 is het animo ineens enorm en ben ik  meerdere keren per week met groepen in Drenthe te vinden. De excursie is heel laagdrempelig omdat het wordt aangeboden tegen een eventuele vrije gift achteraf.

Beschikbaarheid hunebedexcursie 3.0

Het excursie seizoen loopt van medio maart tot eind oktober. Inmiddels zijn de nieuwe excursie data voor maart en april 2023 bekend. De excursie is voor iedereen, van jong tot oud. Kom naar het prachtige Drenthe voor een leuke en bijzondere dag vol verbinding. We verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats van hunebed D49. We bezoeken meerdere hunebedden en verplaatsen ons met eigen auto’s. Gezien Drenthe nogal groot is, kunnen we in 1 dag niet alle te bezoeken hunebedden al wandelend bezoeken. De dag wordt rond 17.00 uur afgesloten op een magische plek, maar je kan altijd eerder weg indien gewenst.

Datum

Vrijdag 28 april 2023

Tijden

10:00 – 17:00

Locatie

We verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats van hunebed D49
De ingang van de parkeerplaats ligt aan de N376 Slenerweg

Kosten

Kosten per persoon zijn:

Leden           € 10,00
Introducees € 15,00

 

In de laatste nieuwsbrief is een aankondiging gedaan over de plannen om de kwaliteit van de Reikicursussen in Nederland te bevorderen. Gelukkig vinden de meeste bij de Cirkel aangesloten Reiki Masters het heel belangrijk om hun kennis op een zo hoog mogelijk niveau door te geven en zo een goede basis aan hun cursisten te bieden.

 Maar door het ontbreken van vaste richtlijnen en het ontstaan van steeds meer vrijheid blijkt helaas dat de kwaliteit vaak achteruitgaat en dat ook cursisten met te weinig basiskennis als Reiki Master gaan werken. Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor aspirant cursisten om een goed lesgevende Reiki Master te vinden.

Om alles wat inzichtelijker te maken is een commissie binnen de Vereniging al een tijd aan het onderzoeken waar de knelpunten zitten en of er richtlijnen ingevoerd kunnen worden waaraan een goede cursus minimaal zou moeten voldoen.

 In eerste instantie is gedacht aan een vragenlijst om inzicht te krijgen in de werkwijze van de verschillende Reiki Masters. Hiermee zou duidelijk worden of de cursus aan de richtlijnen voldoet en of de Vereniging de kwaliteit hiervan zou kunnen garanderen. Tijdens een pilot met de vragenlijst werd echter duidelijk dat er teveel nadelen waren en is gewerkt aan een alternatief hiervoor. Tijdens de ALV willen we dit plan graag wat nader toelichten.

Datum

01-04-2023

Tijden

10:00 – 15:00

Locatie

Huis het Bosch

Adres: Nieuwe Rijksweg 6, 4128 BN Lexmond

Kosten

De lunch wordt u aangeboden door Reiki Vereniging Cirkel