Het volgende artikel is een bericht van het NIBIG.

Niet ieder lid van onze vereniging heeft een eigen praktijk maar ik kan me voorstellen dat er een heleboel mensen zijn die nu Reiki behandelingen geven. Gebruik daarbij je gezonde verstand en maak vooral gebruik van je mogelijkheden om op afstand Reiki te geven.

NIBIG: Praktijk sluiten of niet?

Iedereen vraagt zich af wat verstandig is. Wel of niet naar kantoor gaan? Als u de mogelijkheid heeft om thuis te werken en contacten daardoor tot een minimum te beperken, dan is de keuze snel gemaakt.

Maar wat te doen als u een eigen praktijk heeft?

Van overheidswege is deze groep niet specifiek genoemd en er is geen wettelijke verplichting tot sluiting, zoals bijvoorbeeld het geval is bij horeca.

Van belang is dat iedere zorgverlener een zorgvuldige afweging maakt en een verantwoord besluit neemt.

Behoort u zelf tot een risicogroep? Staat u in nauw contact met mensen die werken in een “vitaal beroep”? Zijn uw cliënten afhankelijk van uw consulten?

Wij hebben inmiddels vernomen dat een deel van de zorgverleners al heeft besloten de praktijk te sluiten, een ander deel sluit niet, maar neemt wel voorzorgsmaatregelen, bijvoorbeeld door:

-E-health afspraken bijvoorbeeld middels skype, zoom of facetime.
-Praktijk alleen open te stellen voor cliënten met urgente klachten.

Of u de praktijk nu wel of niet sluit: Zorg voor een gezonde leefstijl en voldoende weerstand. Als gezondheidswerker kent u het belang hiervan.

Alle NIBIG-medewerkers werken vanuit huis. Wij hopen op uw begrip dat u ons daardoor alleen via de mail kunt bereiken (info@nibig.nl). Mocht u telefonisch contact willen, geeft u dat dan aan in de mail, dan bellen wij u!

Heel veel wijsheid en gezondheid toegewenst!